Decadence Cafe - note: dress code. Strona: 88

Re: Decadence Dodano: 2007-10-02 08:40

Na poczatek witam wszystkich z kawa czarna w jednej dloni :)

amorphous napisał(a):
Wlasnie dopadl i mnie wiec przyszedłem sie wyzalic. Cos ostanio portal stracil impet i powiew swierzosci... ktos to zauwazyl?
A moze to jakas naturalna kolejnosc i nie nalezy z tym walczyc?

Niby ciagle mam nowe pomysly niby dobre bo ciagle kopiowane ale to juz nie to... Ktos wynalazl lekarstwo na marazm i "tfu"rczą blokade? Kawa pomaga?

Amortusie portal jakby troszke zubożał, wytrwali zostali a reszte gdzieś wcieło .Jest duzo nowych użytkowników a starzy sie jakoś odcieli. Podobnie jak Zgredzia myśle ze nie ma sie czym martwic, i przeczekac wszytko.
Dużo studentów jest w społeczności Dp, co za tym idzie bieg za wszystkimi sprawami osobistymi, pora roku także (bynajmniej jak dla mnie optymizmem nie napawa) wiec głowa do góry jakoś to bedzie...

Nawet DC stali bywalcy tylko odwiedzają to miejsce :!:
Właśnie trzeba by zrobić reklame kafejki :!: :!: :!:

Re: Decadence Dodano: 2007-10-02 09:16

HANAHHH napisał(a):

Nie mam nic przeciwko nowym bywalcom, byle nie kosztem poziomu rozmów, stosowanego tutaj żartu i wzajemnie przez nas wypracowanych naszych relacji.

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Re: Decadence Dodano: 2007-10-02 09:29

HANAHHH napisał(a):

Szef musi widocznie przyjąć osobę od marketingu heheh :D

Witajcie ludziska kochane :) Witaj Amorphousie :D Miło Cię widzieć heh

Na początku - temat portalu. Generalnie wszystko zostało napisane co miało zostać napisane. Widzę, że wszyscy odczuwają "że coś jest nie tak z DP", no i niestety ja takżę to odczuwam. Ale Amorphousie, nie ma czym się martwić. Za pewnie musi minąc trochę czasu - niektórzy może potrzebują odpoczynku bądź borykają się problemami osobistymi, niektórzy są studentami, a nie którzy już wyjechali gdzieś za granicę i nie mają możliwości bycia w naszej społeczności. I tak więcej się dzieje na tym forum niż na innym. Wczoraj sobie odwiedziłem inne forum - i zauważyłem, że dużo jest społeczności wszelakiej, a mało tematów/rozmów na takie problemy jak u nas słynne "Homoseksualizm", czy tematy o podłożu religijnym. Więc - DP jest piękne po prostu - nie podlizuje się jakby co . A Ty Amorphousie robisz kawał dobrej roboty i tyle :) Ale jak Semjan tu wspomniał - temat rzeka tu jest, i albo rozmawiać o tym przy piwku bądź kawie, albo myślę założyć topik - aby usłyszeć głos ludu. Może oni dali by obraz - co zmienić, i co jest powodem, że jest mały ruch w supermarkecie Będzie dobrze ot co :)

Ludziska kochane :) ależ mam ochotę napić się z wami kawusi :D Semjanie - co proponujesz na dobry dzień ?:)

Witajcie dziewczyny :D heeeeej

Dodano: 2007-10-02 09:35

Burbona....w dużej ilośći Alla. :D

Re: Decadence Dodano: 2007-10-02 09:42

amorphous napisał(a):
Cos ostanio portal stracil impet i powiew swierzosci... ktos to zauwazyl? To moje jakies osobiste odczucie czy pół butelki wina o polnocy za duzo?
A moze to jakas naturalna kolejnosc i nie nalezy z tym walczyc?

Czas letnio-wakacyjny nie wpływa dodatnio na bytność wogóle ludzi w sieci. Piękne okoliczności przyrody skłaniają raczej do wyłażenia w "realny świat", zachęcają do wujazdów.
Później jest (zgodnie z naturą) wczensna jesień - czas powrotów i często dla wielu dużych zmian. Walka o akademik, kwaterę, stancję, szukanie możliwości stałego dostępu do sieci.
Reasumując - Amorphousie, racziłabym przeczekać ten czas, długie jesienne i zimowe wieczory skłonią zapewne ludzi do większej bytności w portalu i na forum.
Zwiększy się zapewne także i ich aktywność.

amorphous napisał(a):
Niby ciagle mam nowe pomysly niby dobre bo ciagle kopiowane ale to juz nie to... Ktos wynalazl lekarstwo na marazm i "tfu"rczą blokade? Kawa pomaga?

Moja rada - podziel się z nami (i innymi) swoimi pomysłami, rozdziel zadania i heja. Rozliczaj chetnych i gotowych do działania w uzgodnionych terminach realizacji.
W pojedynkę zawsze jest trudniej - podzielenie prac zwiększy szybkość realizacji Twoich planów co do DP.

Pozdrawiam.
To tyle od mła.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Dodano: 2007-10-02 09:42

Witam wszystkich!

Rzeczywiście potrzeba by jakichś małych rewolucji na DP, bo ostatnio, przynajmniej na forum, jakiś marazm zapanował...

Nie wiem, może kilka nowych, ciekawych tematów zapodać? Tylko o czym jeszcze nie było? hehe

Pozdr. z pracy
minawi

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-10-02 09:45

Burbon mówisz hmm ano niech będzie :D Ale jak narazie odrobinkę - bo w pracy jestem :) No ale klientów mało, więc mogę sobie pozwolić - na kapkę przyjemności :D

A do tego kubeczek kawy po prosze pięknie pobudzającym języczkiem aromatu :D

Dodano: 2007-10-02 10:04

:arrow: Alla
ja też w pracy jestem

Witam panią admin :)

:arrow: Fox....zaskoczyłaś mnie swoim pojawieniem, myślałem, że wcześniejsze to był przypadek :D Witam serdecznie.

Ja Wam powiem, że to nie chodzi tylko i wyłącznie o zastój osobowy na DP. Niechodzi o to, że mało osób się wypowiada. Chodzi tu wg mojej opini o marazm ogólny, w którym nacisk położyłbym nie tyle na brak osób do konwersacji i tematów w których można by prowadzić dialog ale raczej o spadek poziomu samych WYPOWIEDZI. Na niektóre wypowiedzi nawet się nie chce mi czasem odpowiadać....normalnie są żenujące, tematy, w których chętnie sie wypowiadałem zeszły tak nisko w swej formie i treści, że naweniżej to już jest tylko chyba beton zbrojony. Niewspomnę już nawet o kwesti żartu. Spora wiekszość użytkowników nie wie jak go wplatać w swe wypowiedzi, a inni nawet nie rozumieją, że dobry żart tynfa wart wywołuje skutek wkurwu u co poniektórych.

ot, taka dygresyjka z nad kubka kawy.

Dodano: 2007-10-02 10:10

wszyscy co do tematu Dp sie zgadzamy :!:
:arrow: Semjan - także nie mam nic przeciwko nowym jak i tym bardziej starym bywalcom(prezciez sama przyłaczyłam sie bodajże na 4 stronce) ,zart i u nowych sie wytrenuje jakby co, albo sami dojda do tego :wink:

:arrow: All - cześc chłopie :D

:arrow: Minawi - nowe tematy same chyba musza wypłynąć, nic na siłe

Ps. bo chodzi o to że jakoś nas mało jest na tych forach, pamiętam jak po prawie 80 ludzisk było a dziś ile 30 osob jest ....

Jak by nie było buziaki dla wszystkich :*

<Zgredke chyba przytrzasneło wieczko trumienki, ide zerknąć do darkroomu....>

Dodano: 2007-10-02 10:33

Tak zastanawiajac sie chwile, stwierdzam, ze jaki temat, takie wypowiedzi...
Jesli temat jest durny, nie ma sensu spodziewac sie madrych wypowiedzi.

Dodano: 2007-10-02 10:38

Witam przy porannej malej czarnej. A więc obserwacje poczynilem prawidłowe. Mowicie przeczekac no to przeczekamy...

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2007-10-02 10:42

Dzień dobry pani Administrator :) Androgyne - i Ciebie miło widzieć w kaffejce :D

Cudnie - prawie cała rodzinka w kąplecie :)

Semjan - któź to jest FOX? Jakiś klient widmo? Chyba nie wymyśliłeś sobie przyjaciela? :D

Jest jeszcze jedna sprawa - bardzo ważna moim zdaniem :!: Semjanie - i tu trafiłeś w sedno z niskim poziomem. Ale ja zauważyłem, że wielu użytkowników - i tu raczej nowych dotyczy - są niezwykle za każdą wypowiedź atakowani. A co gorsza - atakowani po przez "dojrzałych użytkowników". I to też może być powodem, iż ludziom się nie chce wypowiadać, bo po co - jeżeli i tak zostanie jego wypowiedź zaatakowana. A myślę, że starsi użytkownicy, powinni raczej dawać przykład. No ale też prawda - że co nie którzy nie znają się na żartach słownych :D

Dodano: 2007-10-02 10:48

ja już mała czarną mam za soba - tydzień wolnegho od pracy - w zamian nudne zajecia na uczelni + projekcik :/ ehhhh

.

Dodano: 2007-10-02 10:54

Selene69 napisał(a):
Tak zastanawiajac sie chwile, stwierdzam, ze jaki temat, takie wypowiedzi...
Jesli temat jest durny, nie ma sensu spodziewac sie madrych wypowiedzi.

Nie zgadzam się. Durny temat nie obliguje nikogo &ltoza durniem> do durnego wypowiadania się <chyba, ze ktoś pretenduje do miana durnia>. Poziom moze być niski...ale bez przesady. Welcome to the shallow nation?

:arrow: Alla
Allanon23 napisał(a):
Semjan - któź to jest FOX? Jakiś klient widmo? Chyba nie wymyśliłeś sobie przyjaciela? :D

Ta osoba, o której mówię, a raczej skierowałem swą krótką wypowiedź wie, że o nią chodzi i o do jakiej kwesti nawiązałem :)

:arrow: Amorphous
ja nadal chciałbym nawiazać do dress-code. Powinieneś to przemyśleć. Możliwość zamkniętych pokoi również otwiera możliwość nasycenia forum nowymi wypowiedziami, nawet w "starych" na pozór przegadanych tematach. Przykład. Nie każdy uczeń bywający na forum, musi wiedzieć jakie skłonności do np. fetish ma jego nauczyciel, a taki nauczyciel może chciałby się podzielić swoimi zainteresowaniami w tej materi :twisted:

Dodano: 2007-10-02 10:58

Ale może by tak aktywnie czekać i dopracowywać to co już jest aby stało się jak najlepiej użyteczne? :)

Dodano: 2007-10-02 11:01

:arrow: minawi

oczywiście, że można "aktywnie oczekiwać" i np. skorzystać z rady Androgyne.

Minawi, czterolistnych koniczynek nie było? a mnie jszych chociaż? :lol:

Dodano: 2007-10-02 11:05

Allanon23 napisał(a):

Ja jestem Fox (od czasów dość dawnych i niepamiętnych).
A odzywam się, ponieważ wywiązała się tu niespodziewanie kwestia ważna dla DP.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Dodano: 2007-10-02 11:07

androgyne napisał(a):
[quote:84681df818="Allanon23"]

A odzywam się, ponieważ wywiązała się tu niespodziewanie kwestia ważna dla DP.[/quote:84681df818]

No i widzisz Alla, kurtyna sama opadła.

Dodano: 2007-10-02 11:10

androgyne napisał(a):
[quote:afcc955702="Allanon23"]

A odzywam się, ponieważ wywiązała się tu niespodziewanie kwestia ważna dla DP.[/quote:afcc955702]

aaa tak podejrzewałem :D
Ale ja się cieszę, że się oddzywasz - i wcale mi to nie przeszkadza :D Wręcz przeciwnie :)

semjan - bo jak minawi wklejała tą koniczynę, to jej listek odpadł widocznie :D Duuuże fajne przecież :)

Dodano: 2007-10-02 11:16

TO NIE KONICZYNA!
To Shamrock :wink: I ma taka być, żadnych dodatkowych listków!
Mniejsze były ale za małe :twisted:

Dodano: 2007-10-02 11:18

minawi napisał(a):
TO NIE KONICZYNA!

a TO SIĘ JE? :twisted:

Dodano: 2007-10-02 11:21

minawi napisał(a):
TO NIE KONICZYNA!

to sobie wyskaluj w programie graficznym :lol:

Dodano: 2007-10-02 12:00

Semjan napisał(a):
[quote:e56ab9ad38="minawi"]TO NIE KONICZYNA!

to sobie wyskaluj w programie graficznym :lol:[/quote:e56ab9ad38]

ale wówczas musiałąbym gdzieś to na serwerze jakimś umieścić, a nie mam gdzie więc korzystam z gotowych :wink:

Shamrocka się nie je, to taki symbol no... poczytajcie sobie w necie jak jesteście ciekawi :wink:

Dodano: 2007-10-02 12:09

minawi napisał(a):
Shamrocka się nie je, to taki symbol no... poczytajcie sobie w necie jak jesteście ciekawi :wink:

Hmm właśnie znalazłem :D - Shamrock to inaczej koniczyna :) a dokładniej symbol Irlandii, a dokładniej - jest to roślina, jadalna, bo sam się ją raczyłem, ale nie tylko ja - bo i mój kłólik je bardzo lubi, a to znaczy - iż mógłbym zrobić sobie zupę koniczynkę :D Co najmniej dało by się dobrą zupkę zrobić :D

Dodano: 2007-10-02 13:52

no mi chodziło w sensie symbolicznym... :wink:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło